Overmars: Ultieme droom is om muziekje van de CL in dit stadion te horen

Overmars: "Ultieme droom is om muziekje van de CL in dit stadion te horen"

06-05-2023 10:00 Laatste update: 10:18
13

Royal Antwerp FC lijkt klaar om KRC Genk het vuur aan de schenen te leggen in de titelstrijd. Wat heet, als het zondag het onderlinge duel wint, komt de oudste club van het land gewoon aan de leiding. Zelfs voor sportief directeur Marc Overmars gaat het soms een beetje te snel, moet hij bekennen.

Voorlopig beleeft Antwerp een ware droomweek. Vorige zondag klopte het KV Mechelen in de finale van de beker (2-0), drie dagen later zette het Union Saint-Gilloise (0-2) opzij op de openingsspeeldag van de Champions' Play-Off. Het zou zomaar een grand cru kunnen worden. Straf, als je weet dat Antwerp zes jaar geleden nog op het tweede niveau voetbalde. "Kijk, voor mij gaat het eigenlijk wat té snel. Ik ben een beetje bang: het gaat té goed. Maar dat geeft natuurlijk niet", glimlacht Overmars bij Het Laatste Nieuws.

De Nederlander bekijkt niet alleen het sportieve plaatje, maar ook het financiële. "Omdat ik het liefst maar de helft van wat er verkocht wordt zou investeren. Zo moet het ook, want ik vind dat er veel te veel op de centen van voorzitter wordt geteerd." Als het van Overmars afhangt, wordt er nog meer ingezet op goede scouting. "Dus heel simpel: komt er tien miljoen euro binnen, dan kunnen we er vijf uitgeven. Elk jaar bijstorten, daar moeten we vanaf. Élke club in België trouwens."

De hymne
Van de landstitel wordt voorlopig enkel nog maar gedroomd, maar door de zege bij Union deed Antwerp in ieder geval al een goede zaak in de strijd om de tweede plek. Daar zou Overmars al uiterst tevreden mee zijn. "Mijn ultieme droom is om het muziekje van de Champions League in dit stadion te horen, maar daar zijn we op dit moment nog niet klaar voor", schat hij de grootte van de club in. Op termijn wil Antwerp daar dus wel naartoe. "Alleen hebben we daar voorlopig nog niets te zoeken."

Voor de Nederlander is het fijn werken op de Bosuil. Na zijn passage bij Ajax, die eindigde met een valse noot, heeft hij weer een uitdagende werkomgeving gevonden. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, ja. De familie Gheysens heeft mij veel vertrouwen gegeven. En hoe zij werken, zo zit ik ook in elkaar", besluit Overmars.