Kompany na goed transfernieuws: “Simpele uitleg en nu weer verder”

Kompany na goed transfernieuws: “Simpele uitleg en nu weer verder”

05-05-2023 20:18 Laatste update: 06-05-2023 15:28
3

Burnley FC had vrijdag goed nieuws te melden. De club van manager Vincent Kompany mag in de zomer dan toch transfers realiseren. Het tijdelijk transferverbod is immers opgeheven.

Eind april in volle titelrace kreeg Burnley slecht nieuws. De Engelse club had bepaalde financiële documenten te laat ingediend. Als straf kreeg Burnley een transferverbod. Ondertussen is Burnley wel in orde geraakt met alle documenten en mag het weer transfers realiseren.

Volgend seizoen komt Burnley uit in de Premier League. Kompany hielp de club immers mee aan de titel in de Championship. 'We kijken vanaf nu weer voorwaarts', klinkt het bij Burnley na het goede nieuws. 

Update: Vincent Kompany kan weer spelers halen. Het transferverbod van Burnley is opgeheven en de coach is niet verbaasd. “Ik denk dat dit een bevestiging is van hetgeen we enkele maanden geleden ook hebben verklaard. We maakten een administratieve fout en namen daarvoor onze verantwoordelijkheid. Er was een simpele uitleg en nu kunnen we weer verder”, citeert Het Nieuwsblad.