Minuut 99 wordt Manchester United fataal tegen Brighton

04-05-2023 23:05
4

Manchester United heeft donderdagavond verloren tegen reuzendoder Brighton. De ploeg van Erik ten Hag moest in minuut 99 nog een penalty incasseren die Alexis MacAllister verzilverde. Het werd 1-0, waardoor Brighton dit jaar twee keer in de competitie wist te winnen van United.

Vanaf het eerste fluitsignaal wilde United de touwtjes in handen nemen en dat lukte de ploeg van Ten Hag ook redelijk. Er kwamen heel veel kansen via onder andere Anthony Martial, maar de ploeg miste de finesse en daadkrachtigheid om het af te maken. Brighton kreeg maar weinig kansen, maar tegen de rust kwamen ook zij er gevaarlijk doorheen.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. United kon de kansen maar niet afmaken, waardoor het verrassend 0-0 bleef. Antony kwam wel nog in een negatief opzicht naar voren. Hij schopte een Brighton-speler flink, maar ontsnapte aan rood. Uiteindelijk kreeg Brighton in de absolute slotseconden nog een penalty na een knullige handsbal van Luke Shaw. Alexis MacAllister liep naar de stip en maakte de 1-0 voor de thuisploeg. Ten Hag kon daardoor alsnog zonder punten terug de bus in.