Godts op zijn plek bij Ajax

Godts geniet van overstap naar Ajax: "Harder en directer dan bij KRC Genk"

4 mei om 19:30

Mika Godts voelt zich steeds meer op zijn plek bij Ajax. De zeventienjarige aanvaller nam onder meer de verantwoordelijkheid een strafschop te nemen in de bekerfinale en schuwt het niet om aan te geven wanneer hem iets niet bevalt. 

Godts spreekt met Het Nieuwsblad over zijn periode bij Ajax. De Amsterdammers haalden de tiener eind januari op bij Jong KRC Genk. "Het gaat er hier een stuk harder en directer aan toe dan in Genk, maar dat ligt me. In mijn spel leg ik sowieso lef, want ik ben iemand die de bal vraagt en dan de tegenstander opzoekt, een beetje uitdaagt", meent Godts, die bij Jong Ajax al een goede indruk maakte en tegenwoordig minuten maakt bij het eerste.

Onze jonge landgenoot weet wat er bij hem wordt gevraagd in de Nederlandse hoofdstad. "Naast het veld zeg ik ook waar ik aan denk. Ik ga hier niet tegen Tadic liggen te roepen, maar als ik iets zie dat beter kan, zeg ik hem dat gewoon", vervolgt Godts, die blij is nu al minuten te maken voor Ajax 1. "Dit is waar Ajax voor staat. Nog meer dan Genk zet het in op doorstroming van de eigen jeugd. De wisselwerking tussen Jong Ajax en Ajax 1 vind ik ook top. Pas een uurtje van tevoren weet ik soms pas met wie ik meetrain, maar dat is niet erg. Het zet je op scherp."