RFC Luik-spits Perbet: Ik had destijds bij Standard kunnen tekenen

RFC Luik-spits Perbet: "Ik had destijds bij Standard kunnen tekenen"

02-05-2023 14:15
2

Jeremy Perbet promoveerde dit weekend met RFC Luik en voetbalt daardoor komend seizoen in de Challenger Pro League. Dat deed de Fransman eerder en dat is ook niet zo gek. De 38-jarige aanvaller speelde in zijn loopbaan namelijk voor 9 Belgische clubs. Perbet geeft toe dat hij Standard aan dat rijtje toe had kunnen voegen, maar toch koos de spits voor een avontuur in Spanje.

"Ik had destijds bij Standard kunnen tekenen voordat ik naar Villarreal ging. Maar nu zit ik goed waar ik ben", vertelde Perbet aan RTBF over de periode dat de aanvaller bij Villarreal speelde in 2013 en 2014 en over het ambitieuze RFC Luik.

Ook liet de aanvaller weten hoe hij succesvol werd. "Ik kon niet rekenen op kwaliteiten als ongelooflijke snelheid of een mooie sprong. Ik moest altijd iets vinden om mijn verdediger voor de gek te houden om te scoren", aldus Perbet die het niet moest hebben van snelheid of springkracht volgens eigen zeggen.

Perbet wist tijdens dit seizoen in de Eerste Nationale in 35 wedstrijden maar liefst 24 goals te maken voor RFC Luik. In de match tegen RFC Mandel United op 24 augustus wist de aanvaller er zelfs 6 in te leggen.