OFFICIEEL: Op z'n 38e zet Perbet opnieuw stap mee naar de Challenger Pro League

OFFICIEEL: Op z'n 38e zet Perbet opnieuw stap mee naar de Challenger Pro League

02-05-2023 10:33
1

Komend seizoen zullen er twee clubs uit het Luikse in de Challenger Pro League aantreden. RFC Seraing zakte als hekkensluiter weg uit de Jupiler Pro League, terwijl RFC Liège zich vorig weekend vanuit Eerste Nationale verzekerd heeft van promotie. Ook een klasse hoger rekent de traditieclub op de doelpunten van ... Jérémy Perbet.

De naam van Perbet doet uiteraard nog een belletje rinkelen, aangezien de Franse aanvaller jarenlang aan de lopende band scoorde in de Belgische hoogste divisie. Onder meer Sporting Charleroi, OH Leuven, AFC Tubize, KAA Gent en Club Brugge hadden hem onder contract staan. Tussendoor maakte Perbet zelfs 22 doelpunten voor Villarreal FC.

Op z'n 38e besloot de Fransman het wat kalmer aan te doen. Het bloed stroomt echter waar het niet gaan kan, want ook bij Club Luik was hij weer goed voor 24 treffers in 34 duels. Zo deed hij zijn bijnaam Perbut nog maar eens alle eer aan. De clubs uit de Challenger Pro League zijn alvast gewaarschuwd, aangezien Perbet mee stijgt met zijn huidige werkgever. Dat heeft hij bevestigd in La TribuneDoor de promotie is er een optie geactiveerd in zijn contract.