Alderweireld na bekerwinst Antwerp: Eerste prijs binnen een jaar, zeer tevreden

Alderweireld na bekerwinst Antwerp: "Eerste prijs binnen een jaar, zeer tevreden"

01-05-2023 18:50

Alderweireld, de aanvoerder van Royal Antwerp FC, reageert na de bekerwinst van Antwerp. De verdediger vertelt over de zakelijkheid van Antwerp en de tevredenheid na het behalen van de eerste prijs bij Antwerp.

Alderweireld blikt direct terug op zijn periode toen hij net tekende bij Antwerp. “Ik kon toen wel aan grootspraak doen en zeggen van; ik kom hier voor prijzen, maar als ik dan minder dan een jaar verder de eerste prijs binnenhaal, dan ben ik uitermate tevreden”, vertelt Alderweireld aan Het Laatste Nieuws.

Alderweireld vindt ook dat het niet de mooiste finale was. “Het was geen goede wedstrijd, zij kwamen om niet te verliezen en wij wilden niet in de val lopen. We hebben zakelijk gespeeld, we weten als we voor komen, dan is het heel lastig om tegen ons te scoren”, deelt Alderweireld.

Alderweireld benadrukt dat het voor Antwerp puur ging om het resultaat tegen Mechelen en blikt direct vooruit op de Champions’ Play-Offs. “Vandaag telde maar een ding en dat was de beker mee naar huis nemen. We kunnen wel iets vieren, maar wel met mate, we moeten woensdag weer aan de bak”, besluit Alderweireld.

Woensdag staat de eerste Champions’ Play-Off wedstrijd voor Antwerp op het programma. De ploeg neemt het op tegen Union SG. Beide ploegen moeten in de achtervolging op KRC Genk, de ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken won met 3-1 van Club Brugge.