De Mil met mening over gedrag van klagende Noa Lang: Te veel met randzaken bezig

De Mil met mening over gedrag van klagende Noa Lang: "Te veel met randzaken bezig"

01-05-2023 08:20 Laatste update: 09:08
17

Club Brugge bleef achter met nul punten na de match tegen KRC Genk (3-1). Club Brugge-trainer Rik de Mil zag het nodige verkeerd gaan tijdens match. Zo sprak de coach ook over de mekkerende Noa Lang.

Lang onderscheidde zich op de verkeerde manier tijdens de match en klaagde constant bij arbiter Lawrence Visser. Daarnaast maakte Lang een vliegende tackle op Bilal El Khannouss, waarna de linksbuiten ontsnapte met geel.

"Ik zei Noa dat hij te veel met de ref en randzaken bezig was. Daar moet hij uit leren", vertelde de trainer van Club Brugge aan Sporza over dat Lang zich wat meer op het voetbal zelf moet concenteren en wat minder op de arbitrage en andere zaken die er nauwelijks toe doen. "Dat soort afspraken moet beter gevolgd worden", zei de coach van Blauw-Zwart.

"Kijk, Noa kan goed voetballen en trekt bij momenten onze ploeg over de streep, maar in topmatchen moet je gefocust zijn op de opdrachten op het veld", zei De Mil, die Lang wel de nodige voetbalkwaliteiten toedicht.

Club Brugge kan de titel nu zo goed als vergeten nu KRC Genk maar liefst een voorsprong van 11 punten heeft op Blauw-Zwart in Play-Offs 1. Aankomende zaterdag speelt de ploeg van De Mil en Lang tegen Union SG.