KRC Genk-coach Vrancken: Mensen bombarderen Union en Antwerp tot titelkandidaat

KRC Genk-coach Vrancken: "Mensen bombarderen Union en Antwerp tot titelkandidaat"

01-05-2023 07:15 Laatste update: 07:18
9

KRC Genk versloeg Club Brugge in de eerste match van Play-Offs 1 (3-1). Daardoor heeft KRC Genk al één club voor de bijna onmogelijke opgave gesteld om nog kampioen te worden. Genk-trainer Wouter Vrancken zag zijn team terugknokken tegen Blauw-Zwart en is trots.

"Het is knap dat we niet zijn gaan panikeren en de voetballende oplossing zijn blijven zoeken", vertelde de trainer aan Het Nieuwsblad over hoe KRC Genk zich weer in de wedstrijd speelde na een 0-1 achterstand tegen Club Brugge.

"Mensen bombarderen Union en Antwerp tot titelkandidaat. Onze spelers volgen sociale media, lezen dat", zei de coach over dat Genk zich niet gek moet laten maken door de media.

"Want in de wedstrijden waarin we punten weggaven, speelden we nog altijd goed en creëerden we kansen", Aldus Vrancken die zei dat het vertrouwen er altijd is geweest, zelfs na het vertrek van spits Paul Onuachu tijdens de wintermercato en de  teleurstellende resultaten die daarop volgden.

Aankomende zondag wacht bekerfinalist Royal Antwerp FC op KRC Genk. De ploeg van trainer Mark van Bommel won afgelopen zondag de Beker van België door KV Mechelen met 0-2 te verslaan in de bekerfinale.