Geen exodus op komst bij KRC Genk: Het wordt een rustige mercato

Geen exodus op komst bij KRC Genk: "Het wordt een rustige mercato"

30-04-2023 16:45
8

De Champions' Play-Offs gaan zondag van start met een duel tussen KRC Genk en Club Brugge. Daarin wil Genk een laatste eindsprint richting de titel zetten. Een titel betekent bij de Limburgers echter wel vaker een leegloop, al vreest Genk-voorzitter Peter Croonen daar nu niet voor.

De voorzitter van de Limburgse club denkt niet dat er komende zomer een exodus zal komen bij Genk. "De mercato zal veel rustiger zijn dan vorig jaar", geeft hij aan bij Sporza. "We hebben toen heel wat spelers laten gaan en we zijn een nieuwe topploeg aan het bouwen. Die is er heel snel gekomen."

Genk is alvast zeker van Europees voetbal en hoopt komend seizoen daar ook te overtuigen. En dan liefst met dezelfde kern. "De ambitie is om de ploeg samen te houden, al zal er natuurlijk altijd wel iets gebeuren", besluit hij.

Er zijn echter flink wat spelers die de voorbije weken werden gelinkt aan een vertrek. Zo kunnen Gerardo Arteaga, Daniel Munoz, Angelo Preciado, Mike Trésor, Bilal El Khannouss, Aly Samatta en Joseph Paintsil mogelijk andere oorden opzoeken.