Dejaegere boekt succes in Frankrijk en pakt Coupe de France met Toulouse

29-04-2023 22:59
8

Toulouse is de winnaar van de Coupe de France. In de finale lieten de Fransen niets heel van FC Nantes. Voor onze landgenoot Brecht Dejaegere een mooie bekroning na een goed seizoen.

In 1957 pakte Toulouse, dat toen nog speelde onder de naam FC Toulouse, voor het laatst eremetaal. Met basisklant Brecht Dejaegere in de finale van de Franse beker was ook ons land vertegenwoordigd. Na vijf minuten pakte Toulouse via Logan Costa de leiding.

Vijf minuten later was Costa opnieuw het goudhaantje. Op aangeven van Spierings tekende hij al vroeg in de wedstrijd voor de 2-0. Daarna begon de avond van de Nederlander Thijs Dallinga. De spits zorgde nog voor rust voor de derde én vierde Toulouse-treffer. Daarmee was de finale al in de eerste helft gespeeld.

In de tweede helft deed Nantes via de strafschopstip iets terug. Het slotakkoord was echter voor Toulouse en zorgde Aboukhlal voor de 1-5.