Trebel begrijpt Anderlecht niet: Met Kompany speelden we mee voor de titel

Trebel begrijpt Anderlecht niet: "Met Kompany speelden we mee voor de titel"

29 april - 17:43
31

Adrien Trebel neemt afscheid van RSC Anderlecht na enkele moeilijke jaren. Even leek hij bezig aan zijn wederopstanding, maar blessures en keuzes van enkele trainers gooiden roet in het eten. Bij zijn vertrek is de middenvelder ook nog kritisch voor enkele beslissingen van het bestuur.

Zo begrijpt Trebel nog steeds niet waarom men bij Anderlecht afscheid heeft genomen van Vincent Kompany. "Over welke club het dan ook gaat, er moet stabiliteit zijn. Het eerste seizoen van Kompany was niet geweldig, nadien haalden we de top vier. Vorig jaar werden we derde. Had het bestuur Kompany gehouden, dan speelde Anderlecht dit seizoen mee voor de titel", zegt hij in Nonante Minutes.

Volgens Trebel had Kompany ook carte blanche moeten krijgen bij Anderlecht. "Niet met de huidige kern, maar wel met de spelers die Vincent zou kunnen halen hadden we kampioen kunnen worden. Dat in combinatie met de trainingen van Vincent… Elke speler leert van Vincent Kompany. Alle dagen", klinkt het.

Uiteindelijk werd Felice Mazzu gehaald als vervanger, maar dat werd geen succes. "Felice was de goede keuze om Vincent op te volgen. Vincent kreeg als kind van de club wel tijd, maar als je een trainer geen tijd geeft, dan wordt het moeilijk. Ik weet ook niet wat er is gebeurd na de goede start, want iedereen had zeker respect voor Mazzu. Maar je moet een trainer tijd geven om alles op punt te zetten", aldus Trebel.