KAA Gent buigt achterstand om en wint eerste duel Play-Offs 2 van Westerlo

28-04-2023 22:43 Laatste update: 22:49
24

KAA Gent is de European Play-Offs goed begonnen. De ploeg van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck weet met 3-1 te winnen van KVC Westerlo.

Westerlo trapte de European Play-Offs af uit bij KAA Gent. Gent kende een sterke start en wist direct gevaarlijk te worden in de beginfase. Gent startte zeer gemotiveerd en wist te overtuigen in de startfase.

Westerlo wist zich na de beginfase toch wat meer te laten zien. De ploeg wist bij vlagen gevaarlijk voor het doel van Gent te verschijnen. Het is Gent dat zeer dominant voor de dag kwam.

Toch was het Westerlo dat als eerste op het scorebord verscheen. De ploeg kwam op voorsprong via Fixelles met een vlammend schot van buiten de zestien. Hierdoor moest Gent in de achtervolging. Gent wist zich in de eerste helft meerdere malen in stelling te brengen, maar de eindfase was te vaak niet goed.

Na de rust is het Gent dat weer het meeste initiatief toonde. De druk van Gent werd naarmate de tweede helft vorderde steeds heviger. In de 52e minuut was het zover, Hyun-seok Hong scoorde de gelijkmaker.

De gelijkmaker smaakte direct naar meer, de ploeg van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck wist binnen 4 minuten een achterstand om te buigen naar een voorsprong. Aanvoerder Sven Kums maakte de 2-1 van buiten de 16.

De Gentse honger was nog niet gestild na de voorsprong, de ploeg bleef op zoek naar doelpunten. Heel af en toe kon Westerlo onder de Gentse druk uitkomen. Maar de kansen bleven karig. In de slotfase was het toch Gent dat de wedstrijd op slot gooide. Spits Gift Orban scoorde de 3-1 namens Gent en besliste de wedstrijd.