'Verkoop Orban zo snel mogelijk, hij heeft niet het talent van Boniface'

'Verkoop Orban zo snel mogelijk, hij heeft niet het talent van Boniface'

28-04-2023 19:01
23

KAA Gent kon na de wintertransferperiode rekenen op Gift Orban, die in zijn beginperiode bij de Buffalo's meteen stevig wist te overtuigen. De twintigjarige aanvaller speelde zich al serieus in de kijker en kan nu al een toptransfer verzilveren. Gent krijgt de raad om hem ook te laten gaan.

Met veertien doelpunten in zestien partijen was Orban in zijn eerste maanden bij Gent meteen een ware sensatie op de Belgische velden. Er is ook al heel wat interesse in de Nigeriaan, al lijkt Gent niet van plan om hem te laten gaan. Een slechte beslissing oordeelt men bij La Dernière Heure. 'Verkoop Orban zo snel mogelijk', schrijft men.

Bij de Waalse krant is men namelijk nog niet helemaal overtuigd van Orban. 'Gezien zijn rapport zal hij Gent in de zomer minstens 10 miljoen euro opleveren, maar hij heeft niet het talent van een Boniface met de rug naar doel of in het samenspel. Hij heeft de nodige technische en tactische lacunes', klinkt het.

De kans lijkt echter klein dat Gent die raad ook zal opvolgen en Orban laat gaan. De Nigeriaanse spits moet komend seizoen voor doelpunten gaan zorgen samen met collega Hugo Cuypers, die ook al meermaals werd gelinkt aan een transfer.