Antwerp probeert zelfbedruipend te worden: Pacho als recente voorbeeld

Antwerp probeert zelfbedruipend te worden: "Pacho als recente voorbeeld"

28-04-2023 18:20
5

Royal Antwerp FC staat aan de vooravond van een cruciale maand in de clubontwikkeling. Met de bekerfinale en de deelname aan de Champions' Play-Off in het verschiet kan de oudste club van het land een nieuwe stap zetten. CEO Sven Jaecques houdt eraan om voorzitter Paul Gheysens nogmaals te bedanken voor de inspanningen.

De zakenman investeerde al ruim honderd miljoen euro op de Bosuil, wat wel haar vruchten afwerpt. "Het geeft voldoening dat we elk jaar zulke grote stappen zetten", geeft Jaecques aan bij Sporza. Gheysens spaart kosten noch moeite om de top te bestormen, maar blaast niet bijzonder hoog van de toren. "Sportief, organisatorisch en structureel: alles groeit mee. Het is on-Antwerps dat we daar niet met grote woorden over praten, maar het gewoon doen."

Toch roept de aanpak in Deurne-Noord hier en daar onvrede op. Flirt Antwerp niet te zeer met de regels van de Financial Fair Play door te afhankelijk te zijn van Gheysens? "We zijn een club in investeringsmodus", weerlegt Jaecques. De CEO schetst nogmaals de situatie toen hij acht jaar geleden mee aan boord stapte. "Antwerp was op sterven na dood toen Paul Gheysens de club kocht. Het kost tijd én geld om die oude schuldenberg weg te werken en iets op te bouwen." 

De bedoeling blijft uiteraard dat Antwerp zelfbedruipend wordt. Daar zijn nu al de nodige "enorme stappen" toe gezet, legt Jaecques uit. "Dit is nog niet altijd te zien in de cijfers, maar er is een jaarlijkse groei in commerciële inkomsten en tv-gelden en het meest significante is dat we spelers met steeds grotere meerwaarde kunnen verkopen. De transfer van Pacho als meest recente voorbeeld, er staat op vandaag ook een kern die een aanzienlijke waarde heeft", besluit hij. Om echt de balans op te maken, moeten we binnen drie tot vijf jaar nog eens terugkomen, zo luidt zijn eindoordeel.