Denayer maakte pas eerste minuten in 2023

Denayer maakte pas eerste minuten in 2023: "Contact met Jardim zit nog goed"

28 april om 18:02

Hoe zou het nog zijn met Jason Denayer? Na zijn wat obscure vertrek bij Olympique Lyon koos de 35-voudige Rode Duivel voor de Verenigde Arabische Emiraten. Bij Shabab Al Ahli loopt het echter niet van een leien dakje. Afgelopen weekend maakte Denayer er pas zijn eerste minuten van 2023.

Voor Nieuwjaar kwam hij al slechts zeven keer in actie bij Shabab, maar dit kalenderjaar zag het er pas helemaal droevig uit voor Denayer. Tot vorig weekend kwam onze landgenoot geen enkele keer in actie. Van een blessure was nochtans niet echt sprake, beweert La Dernière Heure. Op de trainingen deed hij vaak mee, maar op wedstrijddagen liet trainer Leonardo Jardim hem steevast links liggen, tot nu dus.

Denayers zaakwaarnemer zet de puntjes op de i. "Het contact met de club en de trainer (Jardim dus, nvdr.) is altijd goed blijven zitten", klinkt het. "Sinds een tweetal weken verkeert hij in topvorm. Daardoor heeft hij dit weekend weer kunnen spelen en dat is zeer goed verlopen." Mogelijk kan Denayer de komende weken weer zijn plekje veroveren in de verdediging van Shabab. Die ploeg staat overigens op kop in de Pro League van de VAE.