KRC Genk-voorzitter Croonen na aankloppen fiscus: Sorry, maar we zijn een vzw

KRC Genk-voorzitter Croonen na aankloppen fiscus: "Sorry, maar we zijn een vzw"

28-04-2023 16:40 Laatste update: 16:49
18

Voor KRC Genk was het sportief gezien allesbehalve een teleurstellend seizoen, maar op een heel ander vlak is er een uitdaging. De fiscus richt zich namelijk op Genk. Voorzitter Peter Croonen reageerde daarop.

Genk is een vereniging zonder winstoogmerk en dat is uniek in de Jupiler Pro League. De consequentie daarvan is dat Genk geen winst uitkeert aan aandeelhoudens en een doel zonder winstoogmerk moet nastreven. Daarnaast zijn de inkomsten niet aan vennootschapsbelasting onderhevig.

De fiscus eist nu echter ruim 39 miljoen euro van de koploper van de Jupiler Pro League. "Het is niet omdat je al die jaren rechtspersonenbelasting betaald hebt, dat wij als fiscus vinden dat dat zo moet blijven. We gaan nu een vennootschapsbelasting heffen", is volgens Croonen de gedachte van de fiscus achter de aanslag.

"Sorry, maar we zijn een vzw. We voldoen aan alle criteria om fiscaal te beantwoorden aan de rechtspersonenbelasting", vertelde Croonen aan Sporza, die meent dat de identiteit van KRC Genk niet anders is dan tevoren en vindt dat de club nog steeds rechtspersonenbelasting moet betalen en geen vennootschapsbelasting.

Genk staat op het punt om aan de Play-Offs 1 te beginnen. De eerste match wordt aanstaande zondagavond gespeeld tegen Club Brugge.