Hoop voor KV Mechelen: 'Drietal met Mrabti traint mee in aanloop naar finale'

Hoop voor KV Mechelen: 'Drietal met Mrabti traint mee in aanloop naar finale'

28-04-2023 17:46
2

Zondagmiddag valt het leven in de provincie Antwerpen even stil, wanneer Royal Antwerp FC en KV Mechelen elkaar in de ogen kijken in de bekerfinale. De ploeg uit de grootstad duikt dat duel in als favoriet, al hebben De Kakkers de laatste dagen enkele hoopvolle signalen gekregen om zich aan op te trekken. Daar komt nu een drievoudige boost bovenop.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat trainer Steven Defour deze vrijdag op training liefst drie 'verse' spelers mocht verwelkomen. Kerim Mrabti, Lucas Bijker als Boli Bolingoli hebben de sessie alle drie kunnen meevolgen met de groep. Die jongens lagen de voorbije weken in de lappenmand. Zo blesseerde Mrabti zich drie weken geleden aan de knie.

Een terugkeer van de Zweed zou erg welgekomen zijn, aangezien KV voorin niet bepaald dik bezaaid loopt. De knie van Mrabti was wel nog stevig ingepakt. Of hij voldoende fit is om aan de aftrap te verschijnen, is dan ook nog een vraagteken. Niettemin is de terugkeer van het trio goed nieuws voor Defour en co. Voor alle drie lijken speelminuten in de finale weggelegd.

KV Mechelen kreeg de laatste tijd af te rekenen met een ware blessuregolf. Mede daardoor vielen de resultaten erg tegen. Op de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie heeft Malinwa zich echter flink herpakt. Het slaagde erin om KAA Gent op een gelijkspel te houden en ging vervolgens winnen bij RSC Anderlecht (2-3). Daardoor is Antwerp alvast gewaarschuwd.