De bekerkoorts barst stilaan los: 60-40 in het voordeel van ­Antwerp

De bekerkoorts barst stilaan los: "60-40 in het voordeel van ­Antwerp"

25-04-2023 13:29
17

Antwerp en KV Mechelen spelen zondag de bekerfinale. Patrick Goots speelde voor beide clubs en geeft het voordeel aan The Great Old. 

"Gezien de 115 miljoen euro die Paul Gheysens al in de club heeft gepompt, mag er stilaan een tweede prijs tegenover staan", zo vertelt Goots aan Gazet Van Antwerpen. "Na dit sterke seizoen kan Antwerp niet tevreden zijn met die derde plaats. De ploeg moet zo lang ­mogelijk in de titelrace blijven. Een bekerwinst, om ontspannen de Play-Offs aan te vatten, kan daarbij helpen."

Antwerp kan rekenen op heel wat ervaren rotten. "Daarom zal ­onderschatting geen issue zijn. Toby Alderweireld is naar Antwerp gekomen om prijzen te pakken. Hij zal vooropgaan in de strijd. Overigens: de atmosfeer zal helemaal anders zijn dan tijdens de gewonnen coronafinale uit 2020. Neen, hiervoor moet je ­níémand motiveren. Ik schat de ­waardeverhoudingen op 60-40 in het voordeel van ­Antwerp."

Voor Antwerp zou het de vierde bekerzege uit haar geschiedenis zijn. KV Mechelen kon die prijs al twee keer in de wacht slepen.