Kanaries vliegen (gratis) de deur uit, minimum 10 spelers verlaten deze zomer STVV

Kanaries vliegen (gratis) de deur uit, minimum 10 spelers verlaten deze zomer STVV

24-04-2023 18:00 Laatste update: 26-04-2023 09:55
15

Zondag verloor STVV met 0-1 van Royal Antwerp FC. Voor de Kanaries was het meteen de laatste competitiematch voor de komende maanden. Voor heel wat spelers was het ook hun laatste partij in het geel en blauw, want bij STVV lopen er deze zomer heel wat jongens uit hun contract.

STVV kende een vrij rustig seizoen. De Limburgers kwamen onderin nooit in de problemen en konden stiekem zelfs nog lang dromen van een ticket voor de Europe Play-Offs. Uiteindelijk is het seizoen na de reguliere competitie voor STVV al afgelopen. De Kanaries eindigden op de 12e plaats met 48 punten.

Voor het Japanse bestuur van STVV begint nu pas het echte werk. Er moet immers een ploeg voor volgend seizoen gekneed worden. Het is nu al duidelijk dat het STVV van volgend seizoen niet veel op het STVV van de afgelopen maanden zal lijken. Het bestuur van STVV besliste immers om voorlopig heel wat aflopende contracten niet te verlegen.

In juni lopen de contracten van sowieso al acht spelers af. Daar zitten toch wel wat bekende namen bij. Het gaat om: Jorge Teixeira, Shinji Okazaki, Toni Leistner, Robert Bauer, Wolke Janssens, Oleksandr Filippov, Mory Konaté en Keo Boets.

Topschutter weg
Daarnaast zijn er ook nog de huurlingen die STVV verlaten. Topschutter Gianni Bruno kondigde zijn afscheid aan al. Of hij een nieuwe kans krijgt bij KAA Gent is nog niet duidelijk. Verder lopen ook de huurdeals van Rocco Reitz (Borussia Mönchengladbach), Taichi Hara (Deportivo Alavés) en Frank Boya (Royal Antwerp FC) deze zomer in Limburg af. Voor Boya bestaat er een aankoopoptie.

Dan zijn er nog een paar spelers waar het niet meteen duidelijk van is hoe hun contractsituatie is. Toch is de kans reëel dat er nog extra vertrekkers zijn. Zo kreeg Daniel Schmidt zondag tegen Antwerp een applauswissel. In de wandelgangen klinkt het dat die wissel er niet enkel was om hem te bedanken voor de voorbije maanden, maar wel dat zijn afscheid bij STVV nadert.

Bruno zal volgend seizoen niet meer scoren voor STVV.

Ook nieuwe trainer nodig
Het bestuur van STVV moet de komende maanden dus vol aan de bak om een nieuwe ploeg te kneden. Daarbij moet het ook nog op zoek naar een nieuwe trainer. Het is al enkele weken bekend dat Bernd Hollerbach volgend seizoen niet meer voor de groep zal staan. Gelukkig voor de Kanaries wacht nu een lange break alvorens het seizoen 2023-2024 start.