D'Haene scoort laatste keer met 'schijtpenalty': Kon geen beter afscheid wensen

D'Haene scoort laatste keer met 'schijtpenalty': "Kon geen beter afscheid wensen"

23-04-2023 23:43
2

De Jupiler Pro League heeft afscheid genomen van een geliefd meubelstuk. Kristof D'Haene heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer achter de rug. Tegen Union Saint-Gilloise zat een overwinning er niet in (2-4), maar de West-Vlaming kon wel nog eens scoren, al had hij daar zelf een kritische opmerking over ...

Het afscheid van D'Haene, die te zeer sukkelt met zijn heup, stond al weken met rood omcirkeld in de agenda van al wie KV Kortrijk lief is. Voor aanvang van het duel werd hij al ruimschoots in de bloemetjes gezet. "Het was wel moeilijk om voetballend te denken", vertelt de hoofdrolspeler daarover bij Eleven Sports. "Soms lukte het en soms niet. Het was niet mijn beste wedstrijd, maar wie zou er nu wel heel top zijn?", vraagt hij zich af. Toen KVK een strafschop toegekend kreeg, schreeuwde het publiek om D'Haene. Die klaarde het klusje, zij het met wat geluk. "Dan geef ik ook nog eens zo'n schijtpenalty, maar het was alsnog een doelpunt", lacht de linksachter.

Al bij al heeft D'Haene enorm genoten. "Ik kon me geen beter afscheid wensen. Het was leuk en een emotionele dag en week." Een grote tifo drukte ook de liefde van de aanhang uit. "Ik denk niet dat ze dat voor iedereen doen. Het was heel emotioneel en een ideaal moment om afscheid te nemen", blijft hij overtuigd van zijn keuze. In de jeugd voetbalde D'Haene onder meer bij Club Brugge, maar bij de grote jongens kwam hij enkel uit voor stadsrivaal Cercle Brugge en uiteraard Kortrijk.

Vanzelfsprekend zal D'Haene De Kerels nooit meer vergeten. "Ik ga dit voor de rest van mijn leven meedragen en die 8 jaren bij Kortrijk zitten in mijn hart. Ook die armencirkel was mooi." In de toekomst zou hij eventueel wel nog willen verder voetballen op lager niveau. "Ik ga eerst even genieten van het moment en alles laten bezinken. Momenteel zit ik nog op een wolk en we zullen later wel zien wat er komt", besluit een gelukkige D'Haene.