Liverpool wint na spectaculaire tweede helft met minimaal verschil van Forest

22-04-2023 18:14

Liverpool is er na een spectaculaire tweede helft met vijf doelpunten in geslaagd Nottingham Forest opzij te zetten. Diogo Jota was met een dubbelslag hoofdverantwoordelijk voor de 3-2 zege.

Wie voor spektakel naar Anfield was gekomen, kwam voor rust bedrogen uit. Behoudens een paar speldenprikjes en een kopkans voor Van Dijk, werd Liverpool niet gevaarlijk en kon Forest de deur op slot houden. Hoe anders zag de wedstrijd er na rust uit. De tweede helft was amper onderweg, toen Jota The Reds met een kopbal op voorsprong zette.

Daarmee was het duel in gang gezet. De ploeg van Jürgen Klopp kon slechts vier minuten genieten van de voorsprong, aangezien voormalig Liverpool-verdediger Neco Williams voor de gelijkmaker tekende. Ook nu werd er vier minuten gevoetbald tot de volgende treffer. Met een volley bracht Jota Liverpool opnieuw aan de leiding. Forest maakte 25 minuten voor tijd voor de tweede keer gelijk, maar voor de derde keer reageerde Liverpool direct.

Uit een afgemeten vrije trap van Trent Alexander-Arnold tikte Mohamed Salah binnen. Door zijn treffer komt de Egyptenaar met 183 officiële treffers op een gedeeld vierde plek op de lijst met topscorers aller tijden voor Liverpool. Deze plek deelt hij met clubicoon Robbie Fowler. Ian Rush, die 336 keer scoorde in het shirt van Liverpool, voert de lijst aan.

Liverpool heeft de Europese plekken door de zege weer in het vizier. The Reds klimmen naar plek zes en zien de achterstand tot de Champions League-plaatsen teruggedrongen worden tot zes punten.