Deschacht en Dury geloven nog in Zulte Waregem: Zestig procent kans

Deschacht en Dury geloven nog in Zulte Waregem: "Zestig procent kans"

22-04-2023 19:49
4

SV Zulte Waregem staat zondag voor de wedstrijd van de laatste kans en moet de drie punten boeken tegen Cercle Brugge. Daarnaast moet het ook hopen op puntengewin van Club Brugge tegen KAS Eupen. Olivier Deschacht heeft toch hoop voor de West-Vlamingen.

De voormalige speler van Essevee gelooft zeker nog dat zijn ex-ploeg zich op de slotspeeldag kan verzekeren van het behoud. “Ik geef ze toch zestig procent kans", klinkt het in Krant van West-Vlaanderen. “Er liggen zeker mogelijkheden tegen dit Cercle Brugge. Zeker met het enthousiasme van de laatste weken. In dat opzicht", aldus Deschacht.

Ook Francky Dury gelooft in het behoud, zeker na de keuze om Frederik D'Hollander aan te stellen. De coach koos voor en 433, wat volgens Dury de juiste beslissing is. "Fadera krijgt nu dekking van Miroshi en Ndour heeft op rechts dezelfde actieradius. Met die twee jongens beschik je over offensieve flanken en met Vossen en Gano vooraan zit je goed voor doelpunten. Toen Vormer er in januari bijkwam, heb ik gezegd: met Vormer gaan ze zich redden. Ruud staat voor passie, engagement en voetbalbrain", besluit hij.