Riemer ontgoocheld bij Anderlecht: Ons jonge team ging in shock

Riemer ontgoocheld bij Anderlecht: "Ons jonge team ging in shock"

21-04-2023 12:16 Laatste update: 13:33
19

Anderlecht is uitgeschakeld in de Conference League. Het verloor na strafschoppen van AZ Alkmaar. Voor coach Brian Riemer is dat een harde klap, al houdt hij wel de moed erin. 

"Ik voel me zelf vreselijk", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Ons jonge team ging in shock na die vroege 1-0. De vooraf geplande strategie viel weg en we slaagden er na de 2-0 in om ons hooguit wat te hergroeperen. Al moeten we ook realistisch zijn. Als jullie gedacht hadden dat we de Conference League zouden winnen, waren we wel gedoemd om te mislukken."

Anderlecht zet nu alles op alles om de Play-Offs nog te halen. "We moeten de match van zondag nu niet in vraag stellen. Naar mijn mening hebben we nog een goeie kans om Play-off 2 te halen. Oké, we hebben ons lot niet meer in eigen­ handen, maar laten we in de eerste plaats zelf winnen van Mechelen."

Anderlecht moet zondag voorbij Cercle Brugge én Sporting Charleroi zien te geraken. Zulte Waregem ontvangt Cercle Brugge, terwijl Sporting Charleroi leider KRC Genk ontvangt.