Sprookje voorbij voor Union, Leverkusen maat te groot in Brussel

20-04-2023 22:52 Laatste update: 22:59
10

Het Europese sprookje van Union is afgelopen. Donderdag toonde Bayer Leverkusen zich in de Europa League een maat te groot voor de Brusselaars. De Duitsers haalden het met 1-4 in het Lotto Park.

Afgelopen weekend liet Geraerts enkele jongens rusten. Donderdag verschenen Nieuwkoop, Kandouss, Lazare, Lynen, Lapoussin en Boniface natuurlijk gewoon aan de aftrap. Na de 1-1 in Duitsland hoopte Union in de terugwedstrijd van de kwartfinales de halve finales van de Europa League te bereiken.

De Brusselse droom werd evenwel snel keihard doorprikt. Al na amper 2 minuten spelen zette Diaby Leverkusen op voorsprong. Union probeerde even een vuist te maken, maar de bezoekers hielden de match stevig in handen. Toen Vertessen na een halfuur spelen geblesseerd uitviel, had Union er nog een probleem bij. En omdat een probleem nooit alleen komt, kwam Leverkusen nog voor de rust op een 0-2 voorsprong. Bakker besliste nog voor de rust de partij.

Na de rust werd het nog wat erger voor Union. De Nederlanders van Leverkusen maakte Moris het leven zuur. Bakker bediende Frimpong, die simpel voor de 0-3 kon zorgen. Even kreeg de Brusselse burger nog moed toen Terho voor de aansluitingstreffer tekende. Helaas belandde daarna een poging van Adingra op de lat of het werd echt nog spannend. Tien minuten voor het einde zette Hlozek op aangeven van Diaby de eindstand op het bord.