'Union bereikt akkoord met KV Oostende voor Europese matchen volgende seizoen'

'Union bereikt akkoord met KV Oostende voor Europese matchen volgende seizoen'

20-04-2023 07:45 Laatste update: 07:58
4

Union SG bereikte een akkoord met KV Oostende om volgend seizoen de Europese wedstrijden in de Diaz Arena te spelen. Het gaat echter om een vormelijke overeenkomst voor het behalen van een proflicentie. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Ondanks de overeenkomst, is de kans minimaal dat Union-supporters komend seizoen afreizen naar de Diaz Arena. Een soortgelijke constructie was er dit seizoen ook met Zulte Waregem. Union maakte een overeenkomst met Zulte Waregem, maar speelde de matchen in de stadions van OH Leuven en RSC Anderlecht.

Zulte Waregem kreeg echter geen positief advies van de lokale politie van Waregem om voor komend seizoen weer een overeenkomst te sluiten met de club van trainer Karel Geraerts. Union vond in KV Oostende en de Diaz Arena een alternatief.

Voor Union zijn er meerdere wegen naar de Champions League. Dat kan namelijk door de Europa League te winnen of door zich te kwalificeren via Play-Offs 1 als kampioen of nummer 2 van de Jupiler Pro League. Als dat gebeurt, speelt Union de Champions League-matchen in het Koning Boudewijn-stadion.