Boeckx en Leekens over Slimani (Anderlecht): “Hij kan het allemaal”

Boeckx en Leekens over Slimani (Anderlecht): “Hij kan het allemaal”

19-04-2023 09:59
1

RSC Anderlecht kreeg afgelopen weekend een klop uitgedeeld van KRC Genk. Een 5-2 nederlaag komt altijd aan, maar Anderlecht zal zich meteen moeten herpakken met het oog op de wedstrijd van donderdag op het veld van AZ Alkmaar. Paars-wit zal ongetwijfeld hopen op een sterke Islam Slimani

Het seizoen van Anderlecht kan door een halve finale in de Conference League toch nog wat kleur krijgen. De heenwedstrijd eindigde op een 2-0 overwinning, maar toch is de kwartfinale nog niet helemaal gespeeld. Ook Slimani wist het seizoen van Anderlecht toch op een manier wat kleur te geven. De spits werd in de wintermercato meteen bestempeld als een paniekaankoop, maar de scoutingscel van Anderlecht had het helemaal juist. Dat merken ook Frank Boeckx en Georges Leekens op. 

“Kijk naar de kwaliteiten van Raman en Stroeykens”, klinkt het bij Boeckx in Het Laatste Nieuws. “Aanvallers die het moeten hebben van de beweging. Slimani kan met de rug naar doel spelen, is sterk met het hoofd.” Boeckx vindt hem overigens ook meer dan enkel een goalgetter. “Islam kan voor een exit zorgen bij de jongens die onder druk staan. Verbruggen, Debast, Vertonghen... Wij noemen dat een 'release point', een plaats waar ze de bal altijd kwijt kunnen”, analyseert Boeckx. “Zet de tegenstander hem vast rond de middenlijn, kan de snelheid van Amuzu een oplossing bieden. Slimani is een extra wapen in de opbouw.”

Ook Leekens volgt Boeckx in deze analyse. Leekens kent de spits best goed, omdat hij eind 2016 en begin 2017 bondscoach was bij Algerije. “Er staat geen begrenzer op. Daarmee bedoel ik dat hij altijd tegen driehonderd kilometer per uur speelt”, aldus Leekens. “Hij is geen luierik, een gebrek aan inzet kan niemand hem ooit verwijten. Zijn fysiek vermogen is heel groot. Druk zetten, afhaken, duels winnen... Hij kan het allemaal.”