Frutos en Albert niet eens over wissel Anderlecht: “Ik laat Slimani erin”

Frutos en Albert niet eens over wissel Anderlecht: “Ik laat Slimani erin”

18-04-2023 18:14
4

RSC Anderlecht kreeg afgelopen speeldag een 5-2 om de oren tegen leider KRC Genk. Opvallend was ook het beeld van Islam Slimani. De spits van Anderlecht verliet zichtbaar niet graag het veld met nog 25 minuten te gaan in de wedstrijd. La Tribune bespreekt de keuze van Riemer. 

"Hij komt terug van een blessure. Anderlecht heeft een heel belangrijke wedstrijd voor de boeg. Het is een zeer intelligente zet van de coach", klinkt het meteen bij Nicolas Frutos. "Gezien de wedstrijd, met de fysieke vermoeidheid en de Ramadan, was het een goede keuze.”

"Het is heel moeilijk. Maar het gaat erom wat Anderlecht aan het einde van het seizoen wil bereiken," zei Philippe Albert. "En op dat punt is Riemer niet per se duidelijk. Wat wil je? Een halve finale van de Conference League en een kampioenschap dat volgend weekend eindigt? Of andersom?”, vraag Albert zich af… "Persoonlijk zou ik Slimani erin gelaten hebben", voegt Albert eraan toe.

Frutos gaat verder in op het onderwerp en leek de keuze van Riemer wel te snappen. "Voor mij was er een groot risico”, klinkt het. “Slimani is een speler die altijd alles geeft. Hij drukt. Hij rent. Hij roept. Hij is geen speler waarvan je gaat zeggen 'blijf in de 16 meter, we gaan ballen rondgooien'. Het was een moeilijke keuze.”