Nederlanders niet onder de indruk van Anderlecht: Irritant hoe ze speelden

Nederlanders niet onder de indruk van Anderlecht: "Irritant hoe ze speelden"

18-04-2023 21:18
14

RSC Anderlecht staat donderdag voor een bijzonder belangrijke partij, waarin het zich tegen AZ Alkmaar kan plaatsen voor de halve finales van de Conference League. De heenwedstrijd wisten de Brusselaars met 2-0 te winnen, al maakten ze geen indruk op onze noordenburen.

In Studio Voetbal werd er nog eens uitvoerig nagepraat over de partij tussen Anderlecht en AZ. Volgens analist Ibrahim Afellay is AZ ondanks de 2-0 nederlaag ook nog steeds de grootste kanshebber om door te stoten. "Ik denk dat ze het gaan rechttrekken", gaf hij aan. "Ze hebben voor mij een heel goede kans. Als Karlsson meedoet, zullen ze het wel halen denk ik", klonk het.

Volgens Pierre Van Hooijdonk en Arno Vermeulen zal het toch Anderlecht worden dat de halve finales wist te halen. Al was dat volgens Vermeulen niet met mooi voetbal van de Brusselaars. "Het was irritant hoe ze speelden", gaf hij aan. "Ik denk dat AZ het ook donderdag op zijn heupen zal krijgen van die spelstijl."

Volgens Van Hooijdonk is het ook een grote domper dat AZ niet zal doorstoten naar de halve finales. "Eigenlijk mag je van geluk spreken dat je de nummer negen van België hebt geloot. Anderlecht is niet van het kaliber van Lazio, en laat het net daarom zijn dat ik niet meer geloof in de volgende ronde voor AZ", besloot hij.