Frutos: Ik zou zin krijgen dat Kompany me belt om voor hem te komen spelen

Frutos: "Ik zou zin krijgen dat Kompany me belt om voor hem te komen spelen"

17-04-2023 22:34

Vincent Kompany heeft indruk gemaakt in zijn eerste seizoen bij Burnley FC. Aan een recordtempo bewerkstelligde de Brusselaar de promotie naar de Premier League. Ook Nicolas Frutos is danig onder de indruk van het Anderlecht-icoon.

Toen Kompany nog bij Anderlecht aan het roer stond, hielp Frutos hem af en toe als vertaler om spelers naar het Astridpark te lokken. In die hoedanigheid kreeg hij veel respect voor de voormalige Rode Duivel. "Het was buitengewoon", herinnert Frutos zich bij La Tribune"Ik zou zin krijgen dat hij me belde om te komen spelen voor hem. Hij heeft iets."

Frutos doet z'n best om dat "iets" ook uit te leggen. "Hij had elke speler uitvoerig bekeken. Sommige sportief directeurs praten over informatie die ze gevonden hebben op het internet. Hij, hij spreekt enkel over voetbal. En aan het einde van de rit is dat ook het belangrijkst voor een voetballer", beschrijft de Argentijn.

Daarnaast beschikt Kompany nog over een andere gave, klinkt het: de gave om rond lastige vragen heen te dribbelen. "Hij liegt niet, maar hij verbergt. Liegen is niet hetzelfde als iets verzwijgen", aldus Frutos. Ook naar Anderlecht toe heeft Kompany nooit een kwaad woord geuit. "Voor hem was dat een afgesloten hoofdstuk, maar hij laat het boek wel open liggen. Knap om zo'n positieve geest te behouden ten aanzien van de club."