VP 11: Bolat velt Club Brugge, zorgt een hattrick voor de redding?

VP 11: Bolat velt Club Brugge, zorgt een hattrick voor de redding?

17-04-2023 13:00 Laatste update: 19:18
7

Het einde van reguliere competitie nadert, en dus zetten heel wat clubs nog hun beste beentje voor. Deze elf spelers deden dat met verve. 

Bolat als kwelduivel
Club Brugge speelde een puike wedstrijd tegen Westerlo, maar dan wel zonder goals. Dat had veel te maken met pech en slechte afwerking, maar ook met hun ex-speler Sinan Bolat die uitstekend stond te keepen.

Nog een keeper bij KV Kortrijk
We hadden Tsuyoshi Watanabe eigenlijk wel een clean sheet gegund tegen Antwerp. De Japanner stond pal op een resem pogingen en haalde er als verdediger enkele gemaakte goals uit. Hij wordt moeilijk te houden voor KV Kortrijk. Dries Wouters zorgde voor sensatie met een knal in de winkelhaak.

Op de rechterkant kiezen we deze keer voor Marlon Fossey, die kon scoren in de altijd belangrijke Waalse derby tegen Sporting Charleroi. Bij KAA Gent was Nurio Fortuna een lichtpuntje in een verder nogal slaapverwekkende partij tegen KV Mechelen.

Vormer kan het nog
Ruud Vormer lag lange tijd in de lappenmand, maar leverde deze keer drie assists voor Zulte Waregem. Waar had de club mét hem gestaan? KRC Genk miste Bryan Heynen, maar Aziz Ouattara legde zijn gewicht in de schaal en was zo een waardige vervanger.

Antwerp kon maar niet voorbij KV Kortrijk raken, tot Arbnor Muja zijn moment gekomen zag. Hij was de enige die wel kon scoren en zette de Bosuil in vuur en vlam.

Gano met de hattrick
Voorin kiezen we in de eerste plaats voor Joseph Paintsil, die vooral heel efficiënt was bij KRC Genk met twee doelpunten. Daar ontbrak het in de laatste weken wel aan. 

Ook Ayase Ueda scoorde er twee en belandt zo op zeventien goals, eentje minder maar dan topschutter Hugo Cuypers. Zinho Gano kan hier natuurlijk onmogelijk onderbreken, want hij scoorde er drie voor Zulte Waregem. Dé boost die Essevee nodig had?