Antwerp nekte Kortrijk pas in minuut 70: Verbazingwekkend dat zij zo laag staan

Antwerp nekte Kortrijk pas in minuut 70: "Verbazingwekkend dat zij zo laag staan"

16-04-2023 22:18
7

Royal Antwerp FC blijft KRC Genk binnen schietafstand houden. De kloof met de koploper bedraagt weer vijf punten, dankzij een 1-0-zege tegen KV Kortrijk. Arbnor Muja verloste de thuisploeg pas in minuut 70. Het is niet lang zoeken naar het werkpunt dat Mark van Bommel in zijn schriftje heeft genoteerd.

"We hadden het veel vroeger moeten afmaken, daardoor bleef het lang een wedstrijd", valt de Nederlander met de deur in huis bij Sporza. Antwerp domineerde wel en dwong ook voldoende doelrijpe mogelijkheden af, maar moest lang wachten om het slot open te breken. "We creëren heel veel kansen, alleen zijn we niet in staat om een wedstrijd vroeger te beslissen. Maar we blijven geduldig en uiteindelijk valt die goal wel."

Daarnaast heeft de trainer complimenten over voor de tegenstander. "Het golfde soms op en neer en dat wilden we in principe niet, maar Kortrijk is ook geen slechte ploeg. Het is verbazingwekkend dat zij zo laag staan", verwijst hij naar de veertiende plek in de rangschikking van De Kerels.

Al bij al is Van Bommel best tevreden. "We hadden de wedstrijd wel onder controle, Butez hield weer de nul, dit is een dik verdiende overwinning", onthoudt hij toch vooral het positieve. Volgende zondag wacht Antwerp nog één wedstrijd alvorens de bekerfinale én de Champions' Play-Off eraan komen. Op de slotspeeldag van de reguliere competitie trekt The Great Old op bezoek bij Sint-Truiden.