Geen winnaar in KV Mechelen-Gent: veertien schoten van Gent, twee van Mechelen

16-04-2023 17:59 Laatste update: 18:28
57

KAA Gent kon zondagmiddag profiteren van het puntenverlies van Club Brugge. Op bezoek bij KV Mechelen kwam de ploeg van Hein Vanhaezebrouck niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Gent heeft haar lot dus nog steeds in eigen handen.

Tarik Tissoudali mocht voor een eerste keer terug in de basis starten bij Gent. Orban moest vrede nemen met een plek op de bank. Mechelen startte met Verstraete in de basis. Gent morste een hele wedstrijd met haar kansen en vooral in de tweede helft liet het een aantal keer de kans op de 1-2 liggen.

Het openings kwartier zag zowel Gent als Mechelen goed aan de wedstrijd beginnen. Hong kon voor Gent een eerste keer dreigen. De Zuid-Koreaan werd knap aangespeeld in de diepte maar zijn poging kon Coucke niet in verlegenheid brengen. Walsh bracht voor een eerste keer gevaar voor KV Mechelen. Hairemans slingerde de bal goed voor doel. Walsh zijn poging werd gekeerd.

Kort voor rust ging de bal dan toch binnen. Een schot van Tissoudali werd in eerste instantie nog gekeerd door Coucke, maar Samoise stond op de juiste plek en kon de bal knap overhoeks binnentrappen. Vier minuten later wist Mechelen toch nog met een gelijkspel de rust in te gaan. Na een corner kon Wouters de bal oppikken, die trapte het leer snoeihard binnen. Schitterend doelpunt.

In de tweede helft ging Gent nog vol voor de winst, maar het morste met de kansen. Gent wist veertien schoten op Coucke af te vuren. Mechelen kon slechts twee keer een bal richting de goal van Gent trappen. Eindresultaat: Geen winnaar in Mechelen, maar Gent heeft haar lot nog steeds in eigen handen.