Zulte Waregem vernedert Eupen: VAR, Gano en Vormer stelen show

15-04-2023 18:10
24

KAS Eupen en Zulte Waregem vochten een absolute degradatiekraker uit. Bij een gelijkspel was degradatie voor Essevee een feit. Het werd uiteindelijk 1-5 voor de uitploeg met een hoofdrol voor Zinho Gano, Ruud Vormer én de VAR.

De wedstrijd begon, hoe kon het ook anders, met een VAR-check. Zulte Waregem scoorde via Fila, maar er werd geopperd voor offside. Uiteindelijk werd het doelpunt toegekend. Niet veel later kreeg Fadera de opgelegde kans voor de 0-2, maar de aanvaller liet Paeshuyse terugkeren.

Daarna ging het op en neer, maar grote kansen kwamen er niet aan te pas. Gano legde na een klein halfuur, weer na een vrije trap, de bal plots tegen de netten. Weer kwam de VAR echter tussenbeide voor een offside-check. En weer mocht Essevee toch vieren, de uitploeg stond op een 0-2 voorsprong.

Voor rust was het weer prijs voor Zulte, Gano was weer de doelpuntenmaker. Alweer werd er voor offside gefloten, maar moest de VAR checken. Hoe ongelooflijk het ook is werd het doelpunt wéér goedgekeurd. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Gano ook nog de 0-4, het ging van kwaad naar erger voor KAS Eupen.

Vlak na rust kwam KAS Eupen meteen op 1-4. Prevljak scoorde schoot de bal in twee keer binnen. De thuisploeg zette meer druk, maar aan de overkant zorgde Gano bijna voor de 1-5. Na een uur spelen leek het dan toch prijs te zijn voor Essevee. Jelle Vossen was de doelpuntenmaker. Maar wéér kwam de VAR tussenbeide, deze keer werd de goal wél afgekeurd. De bal ging tijdens de actie voor het doelpunt over de zijlijn.

KAS Eupen ging vol voor de aanval en na een hoekschop kon Zulte Waregem counteren. Vormer rondde knap af en zorgde voor de 1-5. De Nederlander had al drie assists achter zijn naam staan. De wedstrijd bleef ook bij die eindstand. Daardoor kan Zulte Waregem nog hopen op de redding, bij KAS Eupen is het bibberen geblazen.