'Raman speelde bijna voor Anderlecht-tegenstander, Verbeke weigerde transfer'

'Raman speelde bijna voor Anderlecht-tegenstander, Verbeke weigerde transfer'

13-04-2023 20:19

RSC Anderlecht neemt het donderdag op tegen AZ, wat voor Benito Raman toch een speciaal kantje heeft. De aanvaller stond afgelopen zomer namelijk dicht bij een vertrek richting de Nederlanders, maar zag die transfer niet rond komen.

Afgelopen zomer leek Raman op weg naar een vertrek bij RSC Anderlecht en werd onder andere AZ genoemd als mogelijke bestemming. Volgens Het Laatste Nieuws was die transfer echter geen optie voor toenmalig CEO Peter Verbeke.

De voormalige CEO van Anderlecht weigerde mee te werken aan een vertrek van Raman, die toen in de pikorde achter Fabio Silva en Sebastiano Esposito stond, en wilde de aanvaller gewoon in Brussel houden. Hij liet wel nog een mogelijkheid tot vertrek in de wintertransferperiode, maar toen was Verbeke alweer vertrokken bij de Brusselaars.

Inmiddels zin ook Silva en Esposito niet langer bij de club en werd Islam Slimani als hun vervanger in huis gehaald. Ook Raman bleef, maar is nog steeds niet helemaal zeker van een basisplek. Hij kwam dit seizoen 32 keer uit voor paars-wit, waarvan twaalf keer in de basis, en was daarin goed voor zes doelpunten en twee assists.