KV Mechelen reageert content: ‘Blij dat geweld rond stadions wordt veroordeeld’

KV Mechelen reageert content: ‘Blij dat geweld rond stadions wordt veroordeeld’

11-04-2023 18:30
4

De wedstrijd tussen Sporting Charleroi en KV Mechelen van 12 november 2022 werd gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor Charleroi. De wedstrijd werd gestaakt in verband met supportersgeweld in en rond het stadion van Charleroi. Het BAS heeft besloten dat Charleroi de wedstrijd met 0-5 verliest, Mechelen reageert op de uitslag.

Mechelen reageert op zijn officiële website content met de uitspraak van het BAS. ‘KV Mechelen kreeg zonet gelijk van het BAS over de zaak rond de gestaakte wedstrijd van 12 november in en tegen Charleroi. Charleroi krijgt een forfaitnederlaag van 0-5, Malinwa bijgevolg de drie punten. De club is blij dat het geweld in en rond onze stadions met deze beslissing wordt veroordeeld’, meldt Mechelen.

Doordat Mechelen de drie punten heeft gekregen is het vooral extra spannend in de strijd om de European Play-Offs. Het leek erop dat Charleroi nog altijd een wedstrijd te goed had tegenover de concurrenten, maar dat is nu niet meer het geval. RSC Anderlecht en Cercle Brugge zijn ook nog in de race om de achtste plaats waar Charleroi nu staat.