Vlap (ex-Anderlecht) na ‘vloek’: Zo lekker dat hij er vanmiddag in gaat

Vlap (ex-Anderlecht) na ‘vloek’: "Zo lekker dat hij er vanmiddag in gaat"

11-04-2023 16:55

Michel Vlap, de oud-speler van RSC Anderlecht, reageert opgelucht op het verbreken van zijn eigen ‘vloek’. De aanvallende middenvelder van FC Twente beleefde een langdurige droogte wanneer het gaat om doelpunten maken, Vlap bleef bijna een volledig jaar zonder doelpunt. Tegen SC Cambuur verloste hij zichzelf door te scoren.

Twente won met 4-0 van Cambuur en Vlap zorgde voor de 2-0. De Nederlander reageert opgelucht na het verbreken van zijn doelpuntendroogte. “Het is weg en als voetballer is het gewoon ontzettend frustrerend. Dan moet je gewoon doorgaan en knokken. Dat is wat ik gedaan heb, op een prachtige voetbalnamiddag”, vertelt Vlap aan ESPN.

Vlap vindt het mooi hoe de supporters van Twente met het team en hemzelf meeleven. “Als ik naar de stad ging, was het overal: hij komt eraan, hoor. Gewoon zo lekker dat ie er dan vanmiddag in gaat, heerlijk man”, besluit Vlap.

Vlap werd in de zomer van 2019 door Anderlecht voor acht miljoen euro overgenomen van SC Heerenveen. Bij Anderlecht kon de aanvallende middenvelder zijn draai niet vinden waarna hij verhuurd werd aan Armenia Bielefeld. Uiteindelijk verkocht Anderlecht de aanvallende middenvelder voor twee miljoen aan Twente.