OFFICIEEL: Ajax heeft opvolger voor Overmars (Antwerp) binnen

OFFICIEEL: Ajax heeft opvolger voor Overmars (Antwerp) binnen

11-04-2023 12:12 Laatste update: 12:16

Sven Mislintat is officieel gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van Ajax. De Duitser is na 428 dagen de opvolger van Marc Overmars (Royal Antwerp FC) en begint per direct bij de Amsterdamse club. 

Mislintat tekent een contract dat officieel loopt van 19 mei 2023 tot 30 juni 2026. Mislintat is daarmee officieel de opvolger van Marc Overmars. Hij werd op straat gezet vanwege grensoverschrijdend gedrag en is nu werkzaam bij Royal Antwerp FC. Sinds zijn vertrek werden de taken ingevuld door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Eerstgenoemde is inmiddels vertrokken bij de club, laatstgenoemde blijft als technisch manager rapporteren aan Mislintat.

De Duitse bestuurder is zelf dolenthousiast over zijn nieuwe baan bij Ajax. Er heerste geen enkel moment twijfel bij Mislintat. 'Sinds Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen. Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld', vertelt de Duitser op de website van Ajax.

Bij algemeen directeur Edwin van der Sar overheerst opluchting dat de belangrijke positie binnen het technsiche hart van Ajax nu eindelijk definitief is ingevuld. 'Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie hebben kunnen invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen. We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd.'