Ambitieuze Hollywoodclub Wrexham zet grote stap richting promotie naar League Two

11-04-2023 07:47
1

Wrexham AFC heeft een grote stap gezet richting het kampioenschap in de National League. De club van Hollywood-sterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney versloeg nummer één Notts County met 3-2, waardoor het nu aan kop gaat.

De titelstrijd in de National League, het vijfde niveau van Engeland, is bloedstollend spannend. Voorafgaand aan het duel stond Wrexham op honderd punten na 41 wedstrijden. Daarmee stond het één plek lager dan Notts, dat hetzelfde aantal punten had, maar een wedstrijd meer speelde.

De twee ploegen troffen elkaar maandag in de wetenschap dat alleen de nummer één van de National League direct promoveert naar de League Two. Bij rust stond het 1-1, waarna zich een spectaculaire tweede helft voltrok op The Racecourse Ground. Wrexham kwam in de 69e minuut op voorsprong via Jacob Mendy, waarna Kyle Cameron de stand na 75 minuten weer gelijk trok.

Een dikke tien minuten voor tijd bracht Elliot Lee Wrexham in extase door de 3-2 te maken, maar van die euforie was weinig over toen Notts in de slotfase nog een strafschop kreeg. De veertigjarige Ben Foster, die onlangs terugkeerde uit zijn voetbalpensioen, stopte de strafschop en bezorgde de ambitieuze club toch de drie punten. De nieuwe koploper speelt dit seizoen nog vier wedstrijden.