'KV Mechelen en Defour met extra zorgen voor bekerfinale door blessure Mrabti'

'KV Mechelen en Defour met extra zorgen voor bekerfinale door blessure Mrabti'

10-04-2023 22:50

Extra zorgen voor KV Mechelen en hoofdtrainer Steven Defour door de blessure van Kerim Mrabti. De Zweedse schaduwspits viel na een half uur uit in de wedstrijd tegen OH Leuven. Leuven won de thuiswedstrijd tegen Mechelen met 4-1.

Mrabti, de schaduwspits van Malinwa, bezeerde zich aan zijn knie na een duel met OH Leuven-middenvelder Mathieu Maertens. ‘Dinsdag ondergaat Mrabti een echografie, donderdag volgt een MRI-scan. Vrijdag weet KV Mechelen hoe lang hij effectief out zal zijn’, weet De Gazet Van Antwerpen.

Hoofdtrainer Defour reageerde op de blessure van Mrabti, voor heel Mechelen is het aftellen naar de bekerfinale van de Croky Cup, wat dit blessurenieuws extra vervelend maakt. “Het is nog vroeg om conclusies te trekken, maar op het eerste gezicht zag het er niet zo goed uit”, vertelde Defour.

Op 30 april staat Mechelen in de finale van de Croky Cup tegenover Royal Antwerp FC. Mechelen is de underdog in deze confrontatie, de ploeg is uit vorm en heeft al vier wedstrijden op rij verloren. Antwerp zit daarentegen steeds dichter tegen de koppositie van de Jupiler Pro League aan met slechts vijf punten minder dan koploper KRC Genk.