'De VAR is dit seizoen gedegradeerd, ofwel onkunde ofwel manipulatie'

'De VAR is dit seizoen gedegradeerd, ofwel onkunde ofwel manipulatie'

10-04-2023 17:05 Laatste update: 17:17
19

Een nieuwe speeldag in de JPL en opnieuw heel wat controverse over scheidsrechterlijke beslissingen in ons land. Het voorbije weekend ging het vooral over de handsbal en strafschoppen, waar ook Joseph Allijns zijn zegje over deed.

Onder andere in KAA Gent – Union ging één handsbal wel op de stip, terwijl een andere niet werd gefloten terwijl KVC Westerlo een handsbal van Killian Sardella tegen RSC Anderlecht ook niet op de stip zag gaan. In Royal Antwerp FC – Cercle Brugge greep de VAR dan weer in na een vermeende handsbal. Verschillende situaties die ook heel wat reacties hebben uitgelokt.

Zo liet ook Allijns, in het verleden nog voorzitter van KV Kortrijk en een voormalig lid van de Raad van Bestuur van de Pro League, zich uit over de scheidsrechterlijke beslissingen in ons land. Hij had op Twitter een duidelijk oordeel over het gebruik van de VAR in ons land.

'De degradant in eerste klasse dit jaar is ongetwijfeld de VAR', klonk het. 'Bekijk gewoon de ‘hands’gevallen op Gent, Antwerpen en Anderlecht. Ofwel onkunde, ofwel manipulatie', was het oordeel van Allijns hard.