Cuypers over penalty tijdens Gent-Union: “Had beslissing al voor match genomen”

Cuypers over penalty tijdens Gent-Union: “Had beslissing al voor match genomen”

09-04-2023 12:30
3

Hugo Cuypers knalde de 1-1 vanop de stip recht door het midden binnen. Nam de spits van KAA Gent een voorbeeld aan Tuur Dierckx? De aanvaller van Westerlo gaf eerder al aan zijn penalty’s het liefst door het midden te trappen. 

Op de persconferentie na de partij tegen Union Saint-Gilloise vertelde Cuypers dat die beslissing al voor de match genomen was. “De keuze om door het midden te trappen had ik voor de match al genomen”, klinkt het bij de topscorer van de Pro League. “Het is altijd een beetje een risico, maar ik wist dat Moris heel vaak een hoek koos. Uiteindelijk draaide het goed uit”.

“Wat een doelman doet, maakt me niet uit. Hij mag springen en doen wat hij wilt, ik doe gewoon mijn ding”, ging Cuypers verder. De spits van KAA Gent had eerder in de partij al een aantal kansen laten liggen. Cuypers bleef kalm en liet zich niet zot maken. “Frustrerend? Neen hoor, gemiste kans horen erbij. De keeper pakte ze ook goed, hé."

"Ook als ploeg deden we ons werk. Het was een vrij gelijkopgaande match. De eerste minuut misten we jammer genoeg wat scherpte, maar we reageerden goed met die twee kansen van mij”, gaf de spits aan. “We hadden de match relatief in handen en gaven weinig weg. Het punt is verdiend. Niet vergeten dat Union niet voor niets al anderhalf jaar aan de top van het klassement meedraait”