Debast over rolmodellen: Enkel naast verdedigers van wereldklasse gestaan

Debast over rolmodellen: "Enkel naast verdedigers van wereldklasse gestaan"

08-04-2023 10:40
4

Zeno Debast moet aan de bak met RSC Anderlecht om zich van een ticket in de Play-Offs 2 te verzekeren. Paars-wit strijdt dit weekend tegen KVC Westerlo, de ploeg van een oude bekende van Debast, namelijk Jonas De Roeck.

"Mijn eerste trainingen bij de A-kern waren met hem, samen met Nicolas Frutos. Op defensief tactisch vlak heeft hij me veel bijgebracht", vertelde Zeno Debast over zijn band met met de voormalig interim-trainer en assistent-trainer van Anderlecht.

"Zoals ook eerst Vincent Kompany en nu ook Jan Vertonghen dat doen. In mijn jonge carrière ben ik tot nog toe alleen maar omringd geweest door verdedigers van wereldklasse, dat heeft mijn ontwikkeling nog versneld", voegde de talentvolle verdediger toe aan de rolmodellen waarvan hij heeft kunnen afkijken.

De 19-jarige Debast is een vaste kracht bij Anderlecht en speelde dit seizoen 31 matchen. Daarnaast maakte Debast onderdeel uit van de selectie van Domenico Tedesco tijdens de matchen tegen Zweden en Duitsland. De verdediger kwam toen echter niet aan spelen toe.