Stijnen (ex-Club Brugge) over Geraerts: Spectaculair hoe goed hij het doet

Stijnen (ex-Club Brugge) over Geraerts: "Spectaculair hoe goed hij het doet"

07-04-2023 10:48
11

Oud-doelman Stijn Stijnen reageert zeer positief op het succes van zijn goede vriend Karel Geraerts, de hoofdtrainer van Union SG. Stijnen is niet alleen een goede vriend van de succesvolle hoofdtrainer van Union, maar ook een ex-ploegmaat van zijn tijd bj Club Brugge.

Stijnen herinnert zich het moment nog goed waarop Geraerts aangaf dat hij wilde beginnen als assistent trainer van de toenmalige 1B-club Union. Stijnen vertelt dat hij dit een zeer gewaagde en aparte keuze vond, vier jaar later blijkt dit een schot in de roos geweest te zijn. “Het was duidelijk een goede leerschool”, citeert Het Nieuwsblad een lachende Stijnen.

Stijnen erkende direct de uitdaging die Geraerts bij Union aanging en Stijnen is dan ook zeer onder de indruk van de prestaties van zijn vriend en ex-ploegmaat. “Het is dan ook spectaculair hoe goed hij het doet. Ik vind dit een van de strafste prestaties van een trainer in België van de afgelopen jaren”, vertelt een complimenteuze Stijnen.

Stijnen vertelt dat hij het uitblijven van klagen van Geraerts een van zijn sterkste punten vindt. “Niets van dat alles bij Karel. Hij bleef rustig, omdat hij vertrouwen had in het scoutingssysteem en in de werking van Union. Dat vertrouwen en die rust straalde hij uit naar het team en naar het bestuur, dat helpt”, besluit Stijnen.

Union staat op dit moment op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Met nog drie wedstrijden te spelen is de club al langere tijd zeker van de Champions' Play-Offs. Daar zal Union de strijd aan gaan met in ieder geval koploper KRC Genk en de nummer drie Royal Antwerp FC. Het is nog de vraag wie als vierde lid aansluit. KAA Gent en Club Brugge hebben de beste papieren voor de laatste plaats in de Champions' Play-Offs.