Yaremchuk niet in selectie bij Club Brugge: 'Door attitude op Basecamp'

Yaremchuk niet in selectie bij Club Brugge: 'Door attitude op Basecamp'

06-04-2023 20:38
27

Bij Club Brugge zien we in de partij tegen RFC Seraing geen Roman Yaremchuk. De topaanwinst van Blauw-Zwart zit niet in de selectie van Rik De Mil. Een bewuste keuze van de coach, zo blijkt.

Even werd er gespeculeerd over een blessure van de Oekraïner, maar bij Club Brugge heeft De Mil besloten om jonkie Romeo Vermant de voorkeur te geven op Yaremchuk. De Oekraïense spits heeft het sowieso al moeilijk bij Club Brugge en verkwiste de laatste weken flink wat kansen. Toch is dat niet de reden voor zijn niet-selectie.

"Daarvoor kan ik niet kwaad op hem zijn", gaf De Mil na KV Kortrijk nog aan. Bij Het Laatste Nieuws klinkt het dat vooral de attitude van Yaremchuk in het Basecamp en zijn werkijver op het trainingsveld niet voldoen, waardoor De Mil heeft besloten om voorlopig geen beroep te doen op Yaremchuk.

De spits die Club Brugge zo'n zestien miljoen euro heeft gekost blijft het daardoor bijzonder moeilijk hebben. Hij speelde dit seizoen 25 partijen voor Blauw-Zwart, waarin hij slechts twee keer wist te scoren.