Boeckx hield Verbruggen bij Anderlecht: “Letterlijk op mijn knieën om te smeken”

Boeckx hield Verbruggen bij Anderlecht: “Letterlijk op mijn knieën om te smeken”

6 april - 10:45
4

Frank Boeckx kondigde eerder zijn afscheid aan bij RSC Anderlecht. Het Laatste Nieuws ging de voormalige keeper en keeperstrainer opzoeken in de rust bij hem thuis. Even terugblikken op zijn carrière als keeperstrainer en even vooruitblikken op de talenten die hij vooruit hielp. 

Anderlecht speelt zondag een cruciaal duel in hun strijd om play-off 2. Paars-wit hoopt ongetwijfeld opnieuw op een sterke Bart Verbruggen tussen de palen. Dat de Nederlander nog steeds het doel van Anderlecht bewaakt hebben de fans misschien wel te danken aan Boeckx. Toen ze hem aan het begin van dit seizoen vroegen of hij het een goed idee vond om Verbruggen te verkopen. Is hij letterlijk op zijn knieën gaan zitten om hen te smeken het niet te doen.

“Ja, dat heb ik toen zo tegen Peter Verbeke gezegd. Hij zat op dat moment in Italië”, vertelt Boeckx. “Ik heb hem toen aangeraden om de prijs van de 'Rosso di Montalcino' te vergelijken op de wijnkaart met die van een 'Brunello di Montalcino' uit een goed jaar. Dat is maal drie hé. Door hem even te laten rijpen zal dat nu ook zo zijn met Verbruggen.”

Boeckx gelooft vooral dat Verbruggen mentaal erbovenuit steekt. “Mentale stabiliteit komt gaandeweg door veel matchen te spelen. Hij is nu al onverstoorbaar”, getuigt Boeckx. “Ik heb hem dat nog nooit verteld, maar de manier waarop Bart met de dood van zijn vader een paar jaar geleden is omgegaan, daar kan ik alleen maar het grootste respect voor opbrengen.”