Bayat na kritiek van onder andere Anderlecht: “Alsof wij punten proberen stelen

Bayat na kritiek van onder andere Anderlecht: “Alsof wij punten proberen stelen"

06-04-2023 10:31
15

De strijd om play-off 2 belooft nog erg spannend te zijn. RSC Anderlecht, Charleroi en Cercle vechten momenteel voor dat laatste plekje in de play-off. Vrijdag volgt de uitspraak van het BAS rond de wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen. Deze beslissing kan een grote rol spelen in de eindafrekening. 

Toen de fans van Charleroi het te bont maakten verwachtte eigenlijk iedereen dat de partij zou beëindigd worden met een forfait-zege voor KV Mechelen. De bond keerde daarop terug en besliste anders omdat de scheidsrechter, zonder de procedure te volgen, de match had gestaakt. 

De beslissing kon niet iedereen smaken omdat er ook sportieve belangen van andere clubs in vermenging zaten. RSC Anderlecht, Westerlo, Cercle Brugge en OHL sloten zich aan bij de klacht die KV Mechelen had ingediend. Mehdi Bayat reageert op RTBF.

"Men schildert Charleroi nu af als de boeman die punten probeert te stelen, maar het Disciplinair Comité heeft wel 35 pagina's aan argumenten die aantonen dat het reglement niet gerespecteerd werd", klinkt het bij RTBF. "Omdat Charleroi fair is, hebben wij er geen probleem om de wedstrijd achter gesloten deuren volledig opnieuw te spelen, vanaf 0-0."