Mertens ziet doelpunt afgekeurd worden en gaat onderuit tegen Januzaj

05-04-2023 22:25

Dries Mertens en Galatasaray zijn in de beker onderuit gegaan tegen het Basaksehir van Adnan Januzaj. Het werd in de kwartfinale 2-3.

Twee doelpunten van Galatasaray werden afgekeurd, waaronder één van Mertens. De aanvaller stond in de basis en zag ploegmakker Kerem Akturkoglu al na vijf minuten scoren, de VAR keurde de goal echter af wegens buitenspeln.

Na twaalf minuten kwam de uitploeg wél op voorsprong dankzij Patryk Szysz. Kaan Ayhan maakte gelijk, maar Danijel Aleksic zette Basaksehir na een halfuur weer op voorsprong. Vlak voor rust werd het doelpunt van Mertens afgekeurd.

Na de pauze was het Mauri Icardi die 2-2 kon maken, maar in minuut 66 was het weer Szysz die kon scoren voor Basaksehir. Adnan Januzaj viel een kwartier voor tijd nog in en zegevierde aldus op het veld van Cim Bom. Mertens werd overigens vlak na de inbreng van Januzaj naar de kant gehaald.