Cuypers naar buitenland? “Moeilijk voor Gent-speler om Rode Duivel te worden”

Cuypers naar buitenland? “Moeilijk voor Gent-speler om Rode Duivel te worden”

04-04-2023 11:17
14

KAA Gent wrijft zich in de handen. Achttien doelpunten voor Hugo Cuypers dit seizoen. Het is een stevige statistiek voor de 26-jarige Belg. Als we de geschiedenis moeten geloven dan speelt Cuypers ook binnenkort voor de Rode Duivels. Dat merkt Het Nieuwsblad op. 

We keren even terug in de tijd, naar de laatste Belgische topschutter in de Jupiler Pro League: Romelu Lukaku in het seizoen 2009-2010. Cuypers scoorde afgelopen weekend twee doelpunten in de overwinning tegen Seraing en prijkt daarmee bovenaan het topschutter klassement. Hij telt nu twee doelpunten meer dan Vincent Janssen van Antwerp. 

“Maar hij is er nog niet, hè. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan en wie weet steekt Orban hem nog voorbij”, klinkt het bij KAA Gent-schaduwcoach Wim De Coninck. “Sinds diens komst is er alleszins veel druk van de schouders van Cuypers gevallen. Hij moet de Gentse aanval niet meer alleen dragen.”

Wim De Coninck gelooft niet dat Gent het eindpunt van Cuypers zijn carrière is. Hij gelooft dat topschutter zijn in België misschien niet zal volstaan om een plek bij de Rode Duivels te veroveren. Een stap naar het buitenland zou dus weleens nodig kunnen zijn volgens De Coninck. “Ik geloof dat hij kans maakt. Het is alleszins iets waar Hugo volop naartoe aan het werken is. Alleen is het als Gent-speler gewoon moeilijk om international te worden. Bij elke Belgische club, eigenlijk.”