Dimata (ex-Anderlecht) solliciteert bij Tedesco: Ik zal weer Rode Duivel worden

Dimata (ex-Anderlecht) solliciteert bij Tedesco: "Ik zal weer Rode Duivel worden"

02-04-2023 16:30 Laatste update: 20:48
6

Domenico Tedesco zorgde bij de Rode Duivels meteen voor een frisse wind en wist meteen te overtuigen als onze nieuwe bondscoach. Hij koos ook voor enkele nieuwe namen, die een goede interlandperiode achter de rug hadden. Ook Landry Dimata wil profiteren van de wissel van wacht bij de Rode Duivels.

De nu 25-jarige Dimata werd als spits van RSC Anderlecht onder Roberto Martinez in de selectie gehaald, maar kreeg daarna geen kansen meer bij de nationale ploeg. Na enkele moeilijke jaren is Dimata weer in beeld gekomen bij het Nederlandse NEC, waar hij zich ook in de kijker wil spelen van Tedesco.

Dimata heeft de Rode Duivels namelijk nog steeds niet opgegeven. Als het van hem afhangt, keert hij in de nabije toekomst ook terug bij de nationale ploeg. "Ik zal terugkeren en zal weer Rode Duivel worden", is Dimata ambitieus bij Sudpresse.

"Maar ik heb me geen deadline opgelegd. Ik moet mijn werk op het veld doen en zorgen dat ik door mijn prestaties weer wordt opgeroepen. Ik wil ook dat het mijn eigen verdiensten zijn. Romelu Lukaku noemde me al zijn opvolger, ik hoop er nog eens bij te zijn voor hij op pensioen gaat", geeft hij aan.

Dimata, die momenteel door Espanyol wordt verhuurd aan NEC, zit momenteel aan acht doelpunten en twee assists in 25 partijen voor de Nederlandse club.